• +382 (0)32 303 224
Posao kod nas - Želiš da radiš?

Posao kod nas - Želiš da radiš?

 

ŽELIŠ LI DA RADIŠ ILI TRAŽIŠ POSAO?

 Da li samo tražiš posao ili zaista želiš da radiš i da radeći napreduješ i izgradiš sebe, na prvom mijestu kao osobu, a potom i kao stručnjaka? Iako na žalost većina ne uviđa razliku, razlika je ogromna. Iako je skoro svima potreban posao, to ne znači da svi žele da rade. Naš moto čine tri osnovna i jednostavna postulata: 'Završi započeto''Što možeš danas ne ostavljaj za sutra' i 'Budi odgovoran'. Radimo u vrlo dinamičnom i promjenljivom okruženju, te se i od svih zaposlenih u Trony-u očekuje da budu prilagodljivi i da brzo prihvataju promjene i adaptiraju se.  Ukoliko smatraš da želiš i da si sposoban/na da nam se pridružiš i da budeš dio Trony porodice, ili možda poznaješ nekog ko je zainteresovan za posao u oblasti informacionih tehnologija i elektrotehnike, na pravom si mijestu. Formalno obrazovanje, pol ili tvoje godine nam nisu presudni, više od svega nas zanima kakav si kao čovjek. Većini kolega je posao u Trony-u prvi posao, tako da ne treba da te brine ako nemaš nikakvog radnog iskustva. Ukoliko imaš volje i motivacije naučićeš i ti, kao što smo i mi naučili.

PITANJE DIPLOME

Formalno obrazovanje tj. fakultetska diploma je veliki plus i za određene pozicije je poželjna, ali isključivo u slučaju da posjeduješ primjenjljivo, praktično znanje koje možeš da iskoristiš u poslu. Ukoliko si samouk i znanje si sticao kroz rad i praksu i 'učio u hodu', i to pozdravljamo i uvjeravamo te da ćeš imati potpuno isti tretman kao i kolege sa diplomom. Tvoj status zavisi isključivo od tebe samog, radnih sposobnosti i ljudskih kvaliteta koje sa sobom doneseš u Trony.

NAPOMENA ZA KANDIDATE

Čitajući radnije pristigle CV-jeve ne mogu a da ne primjetim hroničan nedostatak informacija, naravno govorim o kvalitetnim i za poslodavca bitnim i upotrebljivim informacijama (onim koje nas opredjeljuju da li da te pozovemo na razgovor za posao). Od 100 pročitanih CV-jeva 99 su tipski sa potpuno istim informacijama i uglavnom se razlikuju samo u imenu i prezimenu kandidata.

U nastavku lista zapažanja koja ti može biti od koristi kada nam šalješ CV:

  • Bilo bi lijepo da tvoja slika bude sastavni dio biografije. Nije apsolutno obavezno, ali će i tebi i nama biti mnogo prijatnije i lakše kada te prepoznamo kada dođeš na razgovor.

 

  • U dijelu koji se tiče obrazovanja dajte detalje i potpune informacije. Kod nas su uglavnom aktuelni poslovi iz domena elektrotehnike i informacionih tehnologija. Naravno da nas vrlo interesuje dali si iz oet-a, elektronike ili matematike imao 6 ili 10 (dvojku ili peticu). Interesuje nas i koji su ti bili omiljeni predmeti tokom školovanja i zbog čega? Obavezno napiši prosjek ocjena u srednjoj školi i na fakultetu (ukoliko si ga pohađao)

 

  • Ukoliko navodiš stavke poput Linux, Windows, Linux i Windows administracija, Administracija baza podataka i slično, molim te da navedeš šta tačno i konkretno znaš da radiš iz pomenutih oblasti. Znaš da instaliraš mrežni štampač ili znaš da podesiš cron-ove u linux-u, instaliraš MSSQL idr ?. Budi opširni i napišite sve što smatrate da znate da radite ili ste radili.

 

  • Ukoliko navodiš znanje nekog stranog jezika, recimo engleski. Nemoj napisati Engleski  - znanje dobro. Budi detaljan i specifičan. Da li možeš da čitaš i razumiješ stručne tekstove na engleskom jeziku? Da li možeš bez problema da komuniciraš sa klijentima na engleskom cio dan? Budi iskren i otvoren. Možda recimo govoriš sa izuzetno dobrim naglaskom, ali je tvoj fond riječi mali. Možda sve razumiješ, znaš da čitatš, ali si loši u konverzaciji.

 

  • Budi detaljan! Ne izbjegavaj da napišeš što više detalja o sebi. Kako o svojim stručnim kvalitetima i znanjima i sposobnostima (koje ne moraju biti direktno vezane za posao za koji apliciraš) tako i o sebi kao ličnosti. Napiši nešto o svojim navikama, očekivanjima, ambicijama.

 

  • Prije nego li pošalješ svoju biografiju, razmisli dobro da li djeluje reprezentativno ukoliko sve što želiš i možeš da kažeš o sebi i svojim sposobnostima staje na četvrtinu jedne A4 strane? Da li bi ti pozvao na razgovor takvog kandidata? Razmišljaj o suštini, ne o formi i formatu CV-a.

Ostavi komentar

Svi komentari moraju prethodno biti odobreni

Trony Preporuka

€730,00
€1.065,00

Na Akciji